Jóbarátok és egy várva-várt klasszikus

Soha nem volt ennyire színes a 21. Század Kiadó világa, csupa öröm, csupa meglepetés a 2020-as évünk!

2020_01.png

Hol kezdjem? Kivel?

Talán az év egyik legjobban várt könyvével, a Jóbarátok című sorozat kulisszái mögé kukucskáló, A Jóbarátok-generáció - Mi zajlott a színfalak mögött? című kötettel.

1994-ben kezdődött és bár csak tíz évad készült, úgy tűnik, soha nem fog véget érni. A Jóbarátok nem filmsorozat, hanem immár több generáció közös élménye, világa, nyelve.

Saul Austerlitz, a popkultúra krónikása exkluzív interjúkat készített az írókkal, a rendezővel, producerekkel és a stáb tagjaival a sorozat történetéről, amely a Netflixen most is meghökkentően népszerű. Izgalmas részleteket közöl a forgatás körülményeiről, a Super Bowlról, londoni utakról, leszbikus esküvőkről, frizuradivatokról, szupersztárok cameoiról vagy a millió dolláros szerződésekről.

A Könyvfesztivál áprilisban enélkül is nagy esemény, de így, a Jóbarátokkal… Aki siet, az első példányokból vehet.

Szintén a Könyvfesztiválra készülünk a Kiadó történetének egyik legfontosabb vállalkozásával. Hosszú ideig küzdöttünk az irodalomtörténet legolvasottabb, legnépszerűbb íróinak egyikéért, akinek könyveit jó ideje csak antikváriumokban találni Magyarországon.

És sikerült! Sikerült meggyőzni a jogtulajdonost, sikerült megszerezni a jogokat, így tavasztól végre újra megjelennek Ernest Hemingway művei magyarul: tavasszal a világirodalom legfontosabb kisregényeként ismert Az öreg halász és a tenger, melyért Nobel-díjat kapott Hemingway, illetve a csodás szépségű Búcsú a fegyverektől.

Ősszel jön újabb kettő, aztán meglátjuk…

Az öreg halász és a tengert Ottlik Géza, a Búcsú a fegyverektőlt Örkény István fordította!