Kötelező olvasmányok - az üzleti világ géniuszai

Ami a tényirodalmat illeti: soha nem volt még ilyen sokszínű a tavasz!

2020as-megjelenesek_teglalap_4.png

Először is, jön A LeBron-vállalat! LeBron James minden idők egyik legnagyobb kosárlabdázója, de sokkal több is ennél. Ő az, aki időben felismerte, hogy a sportolói karrier egyszer véget ér és a megszerzett hírnévvel, pénzzel, kapcsolatokkal, rajongói háttérrel érdemes kezdeni valamit.

Elődjeihez, Magic Johnsonhoz és Michael Jordanhez hasonlóan LeBronból is üzletember lett, aki megalkotta saját globális brandjét és elérte, hogy a profi sportolók másként gondoljanak a saját értékükre, jobban kihasználják a rendelkezésükre álló mozgásteret és gyakrabban hallassák hangjukat.

A könyvet a Publishers Weekly kötelező olvasmánynak nevezte és az is. Sportolóknak, fiataloknak, üzletembereknek egyaránt.

A tavasz egyik szenzációja lehet a Trillió dolláros coachBill Campbell olyan vállalatoknak dolgozott, segített, mint a Google vagy az Apple. Szoros kapcsolatban állt a Szilícium-völgy legkreatívabb elméivel, köztük Steve Jobs-szal, Larry Page-dzsel és Eric Schmidt-tel. Igazi üzleti zseni: tucatszámra mentorált fontos cégvezetőket, vállalkozókat, befektetőket, de még pedagógusokat és sportolókat is.

Ez a kötet Coach Bill bölcsességének esszenciája.

Aztán áprilisban érkezik a Primitív technológiák, mely az emberiséget egyre jobban foglalkoztató kérdések egy részére ad nagyon is konkrét választ: mi történik, ha akár csak órákra vagy napokra is el kell távolodnunk a civilizált világtól. Hogyan védjük magunkat, hogyan éljük túl, hogyan ne essünk kétségbe, ha egyszer csak a gépek, szoftverek és digitális eszközök nem oldanak meg mindent helyettünk?