A lelassulás képessége válhat legnagyobb fegyverünkké

Most, amikor  új életre kényszerít bennünket a világ, amikor minden nap ismeretlen feladatot és kihívást hoz, bármilyen furcsa, sok kérdésre megvan a válasz, és megvan a kulcs.

Ryan Holiday a válasz – és, ahogyan mondja: Az egyensúly a kulcs.

ryan.png

Tengernyi idő még, mire visszakapjuk az életünket teljesen, ha egyáltalán azt az életet fogjuk visszakapni, amit elveszítettünk.

Hogy ez az idő boldogságot hoz vagy szenvedést, értelmetlen veszteség, vagy valóban kihasználjuk, fejlődés is, vagy csak visszaesés, az nem csak a körülményeken múlik.

Rajtunk is múlik.

Ebben a valahány hónapban végre rendbe rakom és úgy istenigazából kitakarítom a lakást, megírok egy regényt, megtanulok japánul – nem biztos, hogy  a nagy felajánlásokban rejlik a bölcsesség.

Az akadály maga az út és Az ego az ellenség című korábbi bestsellereiben Ryan Holiday az ókori sztoikusok bölcsességét osztotta meg velünk. Sportvezetőket, informatikusokat, politikusok új nemzedékét és a hétköznapi embert segítette a tanácsaival.

Az egyensúly a kulcs című, újabb sikerkönyvben a sztoicizmus mellett a buddhista filozófia gondolatkörére támaszkodva vezet rá bennünket: az előrejutásban épp a lelassulás képessége válhat  fegyverünkké.

holiday_stillness.png

Az egyensúly a kulcs ahhoz, hogy...

...tisztán gondolkodhass.

...egészében láthasd a sakktáblát. ...meghozhasd az igazán nehéz döntéseket. ...megzabolázhasd az érzelmeidet.

...a helyes célokat tűzd magad elé. ...kezelni tudd a stresszes helyzeteket. ...fenntarthasd az emberi kapcsolataidat. ...jó szokásokat alakíthass ki.

...produktív lehess.

...fizikailag is kiválóan teljesíts.

...kiteljesedhess.

...átélhesd az öröm és a vidámság pillanatait.

 

Ryan Holiday a 21. századi életvezetési tanácsadók legsikeresebbjei közé tartozik. Könyvei – ez is – milliós példányszámban fogynak, és a világ legfontosabb sikerlistáin szerepelnek.

Bár lassan féltucat sikerkönyvnél jár, még mindig nagyon fiatal, 33 éves.

De már a világ legbefolyásosabb gondolkodói közt tartják számon.

 

A könyvről bővebb információ a 21. Század Kiadó weboldalán érhető el.