Krimik és thrillerek a javából

Nem hagyjuk cserben azokat, akik kemény, modern thrillereket várnak tőlünk, olyanokat, mint A lány a vonaton vagy a Ne higgy a szemének!

2020as-megjelenesek_teglalap_2.png

Jön februárban az új írósztár, Christina Alger regénye, a Lányok, mint miA bankár feleségével Alger eléggé meglepte és elbűvölte az olvasókat és úgy tűnik, tartja a színvonalat. Az új regénye New York Times bestseller lett, többek közt a Buzzfeed, a Sunday Times, a New York Post és a Kirkus Reviews is az év legjobb krimijei közé választotta. A történet középpontjában egy FBI ügynök áll, akinek kapcsolata apjával igencsak kilátástalan - tíz éve nem járt otthon. Amikor apját halálos baleset éri, visszatér szülővárosába - és minden megváltozik.

A francia Michel Bussi a modern krimi egyik legizgalmasabb és legolvasottabb írója: kicsit lassabb a tempó, árnyalattal bonyolultabb a cselekményszövés, egyszerre korszerű és klasszikus, nem véletlen, hogy a szerző az európai sikerlisták állandó lakója. A Ne engedd el! újabb, magyarul megjelenő könyve (a 2019-ben kiadott Fekete vízililiomok után). Idilli nyaralás, férfi, nő, kisgyerek, aztán egy délután az asszony eltűnik. Majd eltűnik a férfi is, a szigeten pedig elkezdődik az embervadászat… A Guardian írta Bussiről, hogy - szemben a krimiírók többségével - egyáltalán nem ragaszkodik egyetlen formula különböző változataihoz a történeteiben. Bussi mindig csupa meglepetés. Most is.

Májusban érkezik Cara Hunter új regénye, a Végtelen harag. Az Egy közeli ismerős, a Sötétben és a Nincs kiút után az Adam Fawley-sorozat újabb, negyedik darabja, sok olvasó szerint talán a legjobb. Egy fiatal lányt elrabolnak Oxford egyik utcájáról, Fawley soha nem látott még hasonló emberrablást…

És a végére az ötödik Jane Hawk-story Dean Koontz-tól, aki ezzel a sorozattal visszaküzdötte magát a sikerlistákra és a legjobbnak tartott thriller-írók közé.

Itt már minden sor spoiler, a rajongóknak legyen elég ennyi: tavasz végén jön a könyv!